Morocco and Renewable Energy & Fas ve Yenilenebilir Enerji


Fas yenilenebilir enerjide diğer ülkelere göre bir basamak önde yer alıyor.2019 yılında yapılan araştırmaya göre ülkenin elektrik ihtiyacının %35'i bu kaynaklardan sağlandı.Ülkenin hedefi bu yüzdeyi daha ileriye götürmek.

Morocco is one step ahead of other countries in renewable energy. According to a study in 2019, Morocco produced 35 per cent of electric demand by renewable energy. By the way, the country's goal is to further renewable energy.

2030 yılına kadar elektrik ihtiyacının %30'unu , 2050 yılına kadar ise bu ihtiyacın %100 'ünü yenilenebilir enerjiden sağlamak istiyorlar.2019 yılında ülkedeki güneş enerjisi üretimi 736 megawatt olarak ölçüldü.Yenilenebilir enerji ise tamamen 3264 MW seviyelerinde.

They want to produce %35 electric from renewable energy until 2030 and %100 by 2050. They've obtained 736 MW from solar energy in 2019, on the other hand, 3264 MW from renewable energy.

wsimag.com

Güneş enerjisi şu an için en ucuz elektrik üretiim yöntemidir.Ayrıca rüzgar enerjisi de ucuz yöntemlerden birisidir.Orta doğu güneş endüstrisi topluluğuna göre "2020 yılında Fas yenilenebilir enerjide üretimini %42'ye çoktan çıkarmayı başardı ve 2030 yılında yüzde elliden fazla enerji elde edebilecek hale gelecekler" şeklinde yorum yapıyorlar.

Solar energy is cheaper than other energy production systems. And also wind energy is too. According to the Middle East Solar Industry Association (MESIA), "Morocco has already produced% 42 electric energy from renewable energy in 2020. Apparently, They will produce % 50 energy in 2030."

➰➰➰➰➰➰➰

cleantechnica.com

cleantechnica.com

Ülkede şuan da nasıl yüzde yüz yenilenebilir enerji elde edileceği üzerine çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Fas "Paris Antlaşması"'nı imzaladığından beri yenilenebilir üzerine çalışmalarına başladı.Fas hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

They study how can produce % 100 of energy from renewable energy. They have started studies about renewable energy since they signed the Paris Agreement. Morocco continues to take a step toward its goals.
➰➰➰➰➰➰➰

Please Excuse any Grammatical Mistakes

0 Comments:

Yorum Gönder