Kaliforniya ve Yenilenebilir Enerji & California and Renewable Energy


Geçtiğimiz yıl Kaliforniya Eyaleti 3 önemli projeyi (Lityum projesi ve Jeotermal Enerji) açıkladı.Bu üç proje için toplam 9.5 milyon dolarlık bir destek hazırladı.Endüstri bölgelerinde daha temiz ve yenilenebilir enerji kullanımını yaygınlaştırmak istiyorlar.

The Calıfornıa State shared three projects about lıthıum and geothermal energy last year. They have promoted 9.5 million dollars for these projects. They want to rising the use rate of clean and renewable energy in industries area.

California temiz enerjide liderliğe oturmaya hazırlanıyor.İlk proje Kaliforniya Calipatria'da başlayacak.Projenin hedefi dakikada 300L tuzlu su üretip ardından pil seviyesinde kullanılacak karbonat üretmek.İkinci Proje ise Palo Alto'da yer alıyor.Bu projenin içeriği ise tuzlu sudan lityum çıkarmak olacak.Yüksek saflıkta lityum karbonat oluşumu için doğrudan bir çalışma yapılacak.

The Calıfornia State is ready to sit top of the list in clean energy. The first project is will start in Calipatria. The project aim is to pump salt-water 300 L per hour. They will use this material to produce carbonate then using for the battery. The second project is in Palo Alto. This project is about extracting lithıum from salt-water. They will work on how can create high-pure Lithium-Carbonate.

Geothermal Plants in California

Peki Lityum bu çalışmalar için neden önemli bir materyal?

Kalifornia bazı kaynaklara göre dünyanın lityum üretimindeki en önemli ülkelerden birisi halinde.Örneğin Imperial Valley'deki kaynaklar ile yıllık 860 milyon dolarlık bir gelir sağlanabilir.Öte yandan eyaletin uygulamış olduğu çevreci politikalarda araştırmaları temiz enerjiye doğru yönlendiriyor.Bu çalışmalar yeni bir iş kolunun doğmasına ve çevreci iş yerlerine yatırımların artmasına destek sağlıyor.

Why is lithium important in these projects?

 According to authorities, California is a very important country in the world in lithium produce. For example, They can earn 860 million dollars a year from energy in Imperial Valley. On the other hand, The state's clean energy policy guidance citizens to clean energy. These studies make up new job branches and promote investment to clean job area.


Bahsedilen üçüncü proje ise lityum ile ilişkili değil.Bu proje tamamen jeotermal alanların sismik ve elektromanyetik verilerle tespitinin yapılmasını ve modellenmesini içeriyor.Lake Country ve Mendocino Country dünyanın en geniş jeotermal alanlarına sahip yerlerdendir.

The third project is not related to lithium. This project totally includes how can detect and model the geothermal area by seismic, electromagnetic data. Lake County and Mendocıno County have wide geothermal areas.

Geothermal Map of USA

Lityum günümüzde teknolojik araçlar için önemli bir maddedir.Kaliforniya'nın bu projelerle temiz teknoloji içerisindeki liderlik rolünü daha da ileriye taşıyacağı görülüyor..

Recently, Lithium is a very essential material for technological devices. It seems that California will further its leadership role in clean technology with these projects.

Please Excuse any Grammatical Mistakes

0 Comments:

Yorum Gönder