Kuranakh Altın Madeni & Rusya

Telegram Link and Medium Link

Altın Antarktika hariç her kıtada bulunan , bulunduğu kıtada her yerde rastlanamayan değerli bir metaldir. Dünyanın kabuğundaki her milyar atomdan sadece birisidir. Dünyadaki altın madenlerinden bir önemlisi de Rusya'nın kuzeyindeki Central Adan bölgesindeki maden yatağıdır. Kuranakh altın madenindeki çalışmaların genişliği uydu görüntülerinde de rastlanmaktadır.

Global Mining Review
➰➰➰➰➰➰➰
Rusya'nın Central Adan altın cevheri bölgesi, çeşitli cevher rezervlerine ve damarlarına sahiptir, bölgedeki kırıklı yapı bu zenginliğe önemli bir etki oluşturmuştur.50 metre kalınlığında 25 kilometre uzunluğundaki Kuranakh rezerv alanı Kambrien kireçtaşları ile Jura kumtaşları arasında yer almaktadır.

➰➰➰➰➰➰➰
Kuranakh altın rezervi 1947 de keşfedildi ve 1955 te altın çıkarımına başlanıldı.10 yıl sonra geniş çaplı çalışmalara başlandı ve yeni madencilik tekniklerinden birisi olan patlatma tekniği cevhere erişimde kullanılmaya başlandı.2019 yılında sahada 224700 ons luk bir altın çıkarımı yapıldı. Öte yandan bölgenin batı kısmındaki tarama alanında ise 18600 ons altın çıkarıldı.

Nasa

0 Comments:

Yorum Gönder