Corona Vırus (Covid-19) Dünya'da son durum ne?


İTALYA

İtalya'da şuana kadar ölenlerin sayısı 16 bini geçti.Bugün virüse yakalanan kişi sayısı 2 bine yaklaştı. İtalya'da ki veriler günlerdir artan ölüm ve vaka grafiklerinin şu an için azaldığını bunun iyi bir tablo olduğunu düşünüyorlar.



TÜRKİYE




25 mart ile 7 nisan arasındaki vaka sayılarının değişimi görülmektedir.Ülkemiz 2 haftalık süreç içerisinde vaka sayısında bir çok ülkeyi geride bırakarak , en yüksek vaka görülen ülkeler arasına girdi.

İNGİLTERE: 3 Hafta öncesine kadar vatandaşlarına virüs bağışıklığı kazandırmak isteyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson yoğun bakıma kaldırıldı.Geçen hafta coronavırus testi konulan başbakan durumu kötüleşince hastaneye kaldırıldı. İngiltere şu anda 51 binin üzerinde vakaya sahip.





ABD : Donald Trump iç açıcı konuşmalarına devam ediyor! Vırus yüzünden 100 bin ile 200 bin kişi hayatını kaybedebilir açıklamasından sonra büyük tepki toplayan ABD başkanı bu sefer de maske takmayın ben takmıyorum açıklamasını yaptı.Abd başkanı bu süreçteki tavrıyla siyasi kariyerini noktalamaya devam ediyor. Salgına karşı geç önlem almak ve salgın sürecindeki açıklamalarıyla önümüzdeki seçimde büyük dezavantajla karşılacaktır.Bir nevi seçimlerde kendini tehlikeye attı.














0 Comments:

Yorum Gönder